co/Galleriassa maaliskuussa: Virva Kanerva ja Ari Kiuru

kanerva_kiuru_comalski_fb_kansikuva_240214

Nimipäiväkutsut – muotoilijan ja taiteilijan yhteisnäyttely 3.3.–31.3.2014

Tervetuloa viihtymään kuvataiteilija Virva Kanervan ja muotoilija Ari Kiurun Nimipäiväkutsuille. Olemme rakentaneet omanlaisemme olohuoneen co/Gallerian seinien sisäpuolelle.

Virva Kanerva on Lahdessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, jonka pääasiallinen ilmaisukeino on kuvanveisto. Co/Galleriassa esillä olevat veistokset ovat maalattuja kipsivaloksia. Seinällä olevat eläinhahmot ovat  trofeita eli metsästysmuistoja; elämän varrella kerättyjä voitonmerkkejä ja täydellisen ihmisen kukistettuja heikkouksia. Ne ovat nostettu seinälle muistuttamaan päämäärästä eli kaiken heikkouden karsimisesta ja täydellisen hyödyllisyyden tavoittelusta. Virva Kanervan teosten taustalla on usein kuvitteellinen henkilö, jonka elämään teokset tiivisti liittyy. Tarinallisuus ja mielikuvitusleikki ovat suuri osa teosten syntyä ja itse tekoprosessia. Satumaiset hahmot korostavat tarinallista lähestymistapaa vaikka teosten teema saattaa olla vahvasti todellisesta maailmasta.

Ari Kiuru on lahtelainen graafisen muotoilun ammattilainen. Näyttelyn tekstiilit maalailevat olohuoneeseen retrotunnelmia. Papu-kankaan idea on sen muokattavuudessa erilaisiin sisustuselementteihin. Kuosit on suunniteltu elävöittämään rohkeasti julkista ympäristöä siinä missä tyylikkäitä kotejakin. Kangaskuoseja ei paineta valmiiksi tietylle materiaalille tai kudokselle vaan tarvittava määrä sisustukseen tai tuotteeseen sopivalla värityksellä ja raporttikoolla. ”Visuaalinen kieli puhuu muodoin ja värein. Tämä kieli välittää informaatiota, kuvastaa ajatuksia, tunteita ja maailmaa, jossa elämme. Viestit kuvastavat yksilöllisyyttä ja elämäntyyliä sekä tekevät lähettäjistään kiehtovia ja kokemuksista visuaalisesti miellyttäviä. Visuaalinen kieli näkyy kaikkialla ja on tärkeä osa elinympäristöämme.

Virva Kanervan nettisivut http://www.virvakanerva.com/
Ari Kiurun nettisivut http://www.arikiuru.fi/

Näyttelyn avajaiset ovat ma 3.3. klo 18-20, tervetuloa!
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Jätä kommentti