MALSKI

Malski-logo

 

MOI! LAHTELAISTA.
”MALSKIN TARINA JATKUU… ”

 

Yritys- ja kulttuurikeskus Malski toteutetaan vanhaan Mallasjuoman panimorakennukseen.

Malskin sivut on avattu: http://www.malski.fi

Malskin saneeraus aloitettiin helmikuussa 2015, rakennuttajana Kiinteistö Oy Lahden Vanha Panimo. Ensimmäisessä vaiheessa purettiin suojeluun kuulumaton varastosiipi  (ns. Ankkasiipi) sekä uusiokäyttöön soveltumattomat ja haitta-aineita sisältävät rakenteet. Parhaillaan  uusitaan katto, putsataan ja korjataan julkisivut sekä kunnostetaan osa sisätiloista. Ensimmäisen vaiheen saneeraus valmistuu syksyllä 2015. Seuraavassa vaiheessa saneerataan loppuosa sisätiloista. Rakennuksen ylimpään kerrokseen rakennetaan 7 korkeatasoista loft-asuntoa, joiden ennakkomarkkinointi on aloitettu. Asemakaava mahdollistaa lisäksi uudisrakennuksen rakentamisen sisäpihan puolelle.

Yritys- ja kulttuurikeskus Malski tarjoaa nykyaikaisen toiminta- ja innovaatioympäristön, jota hankkeeseen sitoutuneet asiantuntijat ovat kehittäneet kolmen viime vuoden aikana yhdessä luovien alojen yrittäjien ja käyttäjien kanssa. Toimintaympäristöjen ja tilojen suunnittelua jatkettiin 31.03.2015 päättyneessä Päijät-Hämeen liiton rahoittamassa K3-tila hankkeessa, joka oli  koulutuksen, kulttuurin ja kasvun (yrittäjyys) toimialarajat ylittävää sekä synergiaetuja tarjoavaa yhteistyötä. Sitä tukevat muuntautuvat coworking tilat sekä virtuaalinen yhteisöpalvelu, jotka myös edistävät sekä paikallista, kansallista että kansainvälistä verkottumista.

Malskin yritys- ja kulttuurikeskuksen rakentuminen luo uutta sykettä Lahden keskustaan. Alueen valmistuminen on keskustan kaupunkikuvalle tärkeää. Sisällöltään monipuolinen ja laaja Malski keskus tarjoaa lahtelaisille uuden, kaupunkielämää rikastuttavan ympäristön aamusta iltaan, seitsemänä päivänä viikossa. Lahtelaisittain merkittävää teollisuushistoriaa omaaviin tiloihin syntyy mm. tapahtuma-areena, elokuva, tanssi, näyttely- ja esiintymistiloja, kahvila-ravintola, pienmyymäläöitä sekä luovien alojen yrityksiä ja niiden tarjoamia palveluita. Sanonnat ”Ei oo Lahden voittanutta” ja ”Moi! Lahtelaista.” vastauksena ”Tottakai!” saavat jälleen kaikupohjaa yli 100 vuotiaassa panimorakennuksessa. Malskin tarina jatkuu….


MALSKIN HISTORIAA KUVINA (kuvat: Jarmo Järveläinen)


MALSKIN ALUEEN HISTORIAA KUVINA