co/Gallerian joulukuu: Paula Nurminen – Metsänväkeä

kutsumalski

Metsänväkeä on valautunut pronssiin ja valurautaan. Jotain sellaista jota on ehkä vaikea havaita, muttei mahdotonta. Ne on saaneet muotonsa luonnosta, niin materiaalin kuin ajatuksen puolesta. Metsänväki on metsäkulkijoille tuttua. Samoja hahmoja on muutkin taiteilijat kuvanneet teoksissaan.

Tässä näyttelyssä on pieniä pronsseja, printtejä ja yksi suurempi valurautateos – kurkistuksia metsänväen persoonallisuuksiin. Erilaisten puiden henkäyksiä, hahmoja naavan ja jäkälän kätköistä. Ilottelevia hahmoja, jotka auringon pilkahdus on tuonut esiin, taiteilijan nähtäväksi ja näin ollen myös taiteen katsojan.

Ihmisen oloisia kasvoja ja hahmoja, puissa ja pensaissa. Niitä taiteilija tunnustaa näkevänsä kaiken aikaa. Hänelle puut puhuvat ja kivet kuiskivat. Jotkut jutut on tarkoitettu eteenpäin kerrottaviksi ja kuvaksi tehtäviksi. Toiset on suurempia salaisuuksia. Niistä lisää, kun kuljet metsään tai pieneen puistoon, pensaiden katveeseen seuraavan kerran.
Paula Nurmisen pronssireliefejä, veistoksia ja printtejä on esillä Lahdessa, co/Galleriassa, joulukuun ajan.

Paula Nurminen on kotoisin Lahdesta. Keijupuiston kukkaniityiltä on ilmiselvästi jäänyt matkaan jotain. Kuten myös Liipolan ja Kerinkallion metsistä, joissa lapsena tuli vietettyä suurin osa vapaa-ajasta. Isona hän haaveili muuttavansa sananjalkojen alle ja ryhtyvänsä runoilijaksi.

Paulan ensimmäinen oma näyttely oli Lahdessa Galleria E:ssä 1994. Tuosta näyttelystä on nyt 20-vuotta. 1994 hän muutti maalle; metsän, peltojen ja järven syleilyyn Längelmäelle, missä hän asuu edelleen. Marraskuun ajan Eskolan taide- ja kehysliikkeen ikkunassa ja näyttelyseinällä on esillä teoksia teemalla ”Tyttö metsässä”. Tyttö on fotogravyyriin puun pinnalle tallennettu Peikkotyttö, mutta myös samalla taiteilija itse.

co/Galleria avoinna:
ma-pe 10-17

Suljettu: 23.-29.12. ja 31.12.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, tervetuloa!

Jätä kommentti